Bild av Aruba

Aruba

Aruba är en liten ö i Karibien, endast 30 km norr om Venezuela. Aruba tillhör Nederländerna och är tillsammans med Bonaire och Curacao en del av "ABC-öarna".

Aruba - Ett strandparadis året runt

Huvudstaden på Aruba heter Oranjestad, en liten stad som man lätt kan promenera igenom. Här ligger museum, köpcentrum, restauranger och cafeér tätt intill varandra.

De flesta väljer att bo längs Palm Beach och Eagle Beach på västkusten. Här finns några av världens finaste stränder. På andra sidan av ön är det mer vind och passar perfekt för de som gillar kiting och att surfa.

Aruba är en välutvecklad turistdestination med fungerande och bra infrastruktur, bra standard och trevliga människor. Här finns ingen fattigdom och man kan tryggt ta sig runt på ön. Kvaliteten på mat och dryck är bra och här kan man också dricka vatten direkt från kranen. Det passar även bra att resa hit för familjer då ön är väldigt barnvänlig.

Aruba är den ö i Karibien med minst nederbörd och på grund av sin geografiska belägenhet kan ön tryggt besökas hela året. Den torraste perioden är mellan februari-april. Under "regnsäsongen" är det vanligast med korta skurar på morgonen.

Tips på aktiviteter:
* Hyr en bil, välfungerande infrastruktur och många fina platser att se.
* Besök Oranjestad. Upplev staden till fots eller med den nya spårvagnen.
* Spela golf. Ön har en 9 och 18-håls golfbana.
* Sol och bad på Eagle och Palm Beach med kritvita stränder och turkost vatten.
* En Island-tour rekommenderas också, där får man en sightseeing runt ön med erfarna guider.
* Snorkla. Aruba har kristallklart vatten och livet under ytan är färgrikt och spännande

Sök efter resor till Aruba

Väder och temperaturer

Prognos för Aruba:

Flyg + Hotell

Oranjestad ★★ 7n 16 795:-

Sök efter resor till Aruba

Karta

Aruba

Övriga destinationer