Bild av Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten ligger i Mellanöstern och gränsar till Oman och Saudiarabien. Landet har sju Emirater, Dubai, Abu Dhabi, Fujairah, Sharjah, Ajman, Ras al-Khaimah och Umm al-Qaiwain. Huvudstaden är Abu Dhabi och landets valuta är Dirham (ca 1,8 svenska kronor).

En exotisk blandning av lyx, shopping och storhetsvansinne

UAE är extremt beroende av olja och är idag världens 5:e största exportör av det svarta guldet. Abu Dhabi är centrum för oljeindustrin medan Dubai är mer inriktat på ekonomi och turism. En del av oljeintäkterna investeras i turistnäringen. Framför allt ser man det i Dubai men andra Emirater som Abu Dhabi har haft en liknande utveckling under senare år. Man kan kalla detta storhetsvansinne, men det är ingen tvekan om att dessa byggprojekt lockar många turister och stor arbetskraftinvandring från i huvudsak Indien.

Klimatet är huvudsakligen uppdelat i två perioder. Oktober till april är högsäsong och temperaturen ligger då under 30 grader. Det kan förekomma en del regn men bara under korta perioder. Maj till september erbjuder temperaturer en bra bit över 40 grader och mycket hög luftfuktighet.

Sök efter resor till Förenade Arabemiraten

Väder och temperaturer

Prognos för Förenade Arabemiraten:

Flyg + Hotell

Ras al-Khaimah ★★★ 4n 6 382:-
Jumayrā ★★★★★ 5n 6 555:-
Bur Dubai ★★★ 5n 6 665:-
Deira ★★★ 4n 6 674:-
Dubai ★★★ 5n 6 775:-
Jebel Ali Village ★★★ 5n 6 845:-
Downtown Dubai ★★★ 5n 6 915:-
Sharjah ★★ 4n 7 004:-
Abu Dhabi ★★★★ 4n 7 008:-
Al Aqah ★★★★★ 5n 8 035:-

Sök efter resor till De förenade arabemiraterna

Karta

United Arab Emirates

Destinationer i Förenade Arabemiraten

Övriga destinationer