Sök resa
Upptäck Greklands vackraste öar

Upptäck Greklands vackraste öar

Publicerad: 2021-09-21 08:28:24 - Uppdaterad: 2021-09-21 09:50:28

För generell information om att resa till Grekland, vänligen se:
https://travel.gov.gr/#/ og https://greecehealthfirst.gr/

För information om pandemisituationen i Grekland, vänligen se kartan:
https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

Milos
Antikens vulkaniska aktivitet har fördjupat Milos med spännande och varierande landskap som erbjuder besökarna en mängd olika aktiviteter. De nyckfullt formade stenarna med sina speciella färger på de vita sandstränderna är en av Milos många vulkaniska drag. Milos har också en av de äldsta gruvorna i Medelhavet.

Foto: Milos, Apollonia Photo: GNTO/K.Kouzouni

Se mer: Milos

Paros
Oslagbart vackert landskap, stränder med kristallklart vatten, med fotspåren från Österriket som binder de traditionella byarna och landskapet tillsammans gör Paros, i hjärtat av Kykladerna, till en av de mest älskade orterna i Grekland. Parikia, huvudstaden i Paros, är en vacker kykladisk by med vitkalkade kubhus och imponerande neoklassiska herrgårdar. Här sitter också ett välbevarat venetianskt slott från 1300-talet på en kulle i byns centrum. Utsikten över Parikia är oslagbar.

Foto: Paros, Naousa Foto: GNTO/K.Vergas

Se mer: Paros og Imagine Paros


Amorgos
Visste du att filmen «Le Grand Bleu» med Jean Reno spelades in på ön Amorgos, i södra Kykladerna? Delar av ön sträcker sig ganska högt över havet och erbjuder fantastisk utsikt över skärgården. Amorgos är en av de mest imponerande öarna i Kykladerna, med fantastiska stränder och azurblå vatten, magnifika grottor, utmärkta dykmöjligheter, natursköna vikar och gamla vandringsleder genom den steniga terrängen.

Foto: Amorgos, Aigiali, Foto:GNTO/Y.Skoulas

Se mer: Amorgos og Amorgos Film Festival 

Elafonissos, Laconia, Peloponnes
Elafonissos, bara 300 meter från Pounta vid Peloponnesos strand, har en historia som sträcker sig 5000 år tillbaka, sedan den var bebodd före det tredje och andra årtusendet f.Kr. Under Peloponnesiska kriget var detta slagfältet för athenierna och spartanerna. Från 1839 till 1850 tillhörde ön Storbritannien. Elafonissos har färjeförbindelser till Pounta, Neapolis och Lakonia. Ön har en yta på över 9000 m² och en befolkning på 750.

Foto: Elafonissos, Simos Beach. Foto:GNTO/K.Kouzouni

See mer: Elafonissos

Irakleia
Irakleia är den största och västligaste ön i de små Kykladerna. En charmig destination i hjärtat av den vackra Egeiska skärgården, och en plats du definitivt bör lägga till i din reselista. Om en semester för dig betyder orörda natursköna omgivningar, lugn takt och avkoppling, skulle vi vilja rekommendera Irakleia och några restips medan du är där.

Foto: Irakleia Foto:GNTO/M.Mandreka

Se mer: Irakleia 

Koufonisia
Koufonisia är en liten skärgård på två öar (Pano Koufonisi och Kato Koufonisi), öster om Naxos och väster om Amorgos. De separeras endast av ett 200 m brett sund. namnet Koufonisia betyder ihåliga öar, eftersom de stora grottorna som finns här gav pirater på väg att landa intrycket att öarna var ihåliga!

Koufonisia Foto:GNTO/P.Dimitrakopoulos

Se mer: Koufonisia

Tinos
Förtrollande och fortfarande relativt okänd för den vanliga turisten – Tinos är en av Kykladernas mest intressanta öar att besöka. Här kan du njuta av orörd arkitektur, de 40 pittoreska byarna, utsökta stränder, traditionell kultur och gastronomiska upplevelser. Öbornas sätt att leva har varit ganska oförändrat över tiden.

Tinos, Kionia Beach Foto:GNTO/Y.Skoulas

Se mer: Tinos

Destination Greece-Health First