Havspoolerna i Puerto de la Cruz med Teide i bakgrunden

Havspoolerna i Puerto de la Cruz med Teide i bakgrunden

Puerto de la Cruz

Många anser att Puerto de la Cruz är Teneriffas vackraste stad – och vi håller verkligen med om att detta är en av semesterorterna du bör besöka om du är på Kanarieöarna.

Puerto de la Cruz ligger vackert belägen i den frodiga Orotava-dalen på norra delen av Teneriffa . Staden är supercharmig, med ett fint torg, en fiskehamn och den gamla stan där husfasaderna är smyckade med klassiska kanariska balkonger av pinjeträ. Det finns en liten strand i Puerto de la Cruz, men de flesta väljer att bada i någon av de stora, fina havsbassängerna som är designade av arkitekten César Manrique från Lanzarote.

Restauranger och uteliv i Puerto de la Cruz

Det är många lokala matställen och tapasbarer att välja mellan i Puerto de la Cruz, men också internationella restauranger i olika prisklasser. Utelivet är bra och passar alla åldersgrupper. Det finns många pubar, barer och ett par populära diskotek som håller öppet långt ut på småtimmarna för den som
Om du är intresserad av vin är Puerto de la Cruz ett utmärkt resmål. Det ligger flera vingårdar runt staden, dit du kan åka på vinsmakning antingen genom en arrangerad gruppresa eller på egen hand.

Natur och utflykter runt Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz ligger nederst i Orotava-dalen, som sträcker sig upp mot det mäktiga vulkanberget Teide. Här hittar du frodiga bananplantager, vingårdar, furuklädda berg och enorma utgåvor av den populära växten julstjärna. Teide är både en vulkan och Spaniens högsta berg, med sina imponerande 3718 m.ö.h. Det går att gå ända upp till toppen, eller så kan du ta en gondol nästan helt upp och gå de sista 200 metrarna. De är sega, men det är absolut värt ansträngningen!

Vandring är en populär aktivitet i området runt Puerto de la Cruz, och det finns gott om markerade leder. Närområdet har en dramatisk natur med stor variation, och det finns flera charmiga byar som är värda ett besök. Många anser att detta är det vackraste området på hela Teneriffa – och ett av de bästa sätten att uppleva det är att hyra bil och åka på dagsutflykter.

Huvudstaden Santa Cruz

Teneriffas huvudstad Santa Cruz ligger bara en halvtimmes biltur från Puerto de la Cruz. Staden är en typisk sydeuropeisk storstad; högljudd, pulserande och med massor av charmiga butiker, caféer och gastropubar. Det finns också en del kända kedje- och märkesbutiker här, så om du vill shoppa när du är på Teneriffa är Santa Cruz ett måste.

Teresitas-stranden som ligger rätt utanför centrum anses att vara den vackraste stranden på Teneriffa, och är populär både bland turister och stadens invånare.

Sök efter resor till Puerto de la Cruz

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Puerto de la Cruz:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 19°C 17°C 19°C
Februari 19°C 16°C 19°C
Mars 20°C 17°C 19°C
April 20°C 17°C 19°C
Maj 21°C 18°C 20°C
Juni 23°C 20°C 21°C
Juli 24°C 21°C 22°C
Augusti 25°C 22°C 23°C
September 25°C 21°C 23°C
Oktober 24°C 20°C 23°C
November 22°C 20°C 22°C
December 20°C 18°C 20°C

Prognos för Puerto de la Cruz:

Flyg + Hotell

Teneguia lägenheter ★★★ 7n 3 776:-
Park Plaza ★★ 7n 4 056:-
Teide Mar Apartments ★★★ 14n 4 445:-
Masaru ★★★★ 7n 4 545:-
4Dreams Hotel ★★★ 7n 4 558:-
Casablanca ★★★ 7n 4 586:-
Parque Vacacional Eden ★★★★ 7n 4 602:-
Bambi/Astoria ★★★ 7n 4 708:-
Noelia Playa ★★★ 7n 4 721:-
Marte hotel ★★★ 7n 4 734:-

Sök efter resor till Puerto de la Cruz

Karta

Puerto de la Cruz

Övriga destinationer