Bild av Málaga

Málaga

Costa del Sols huvudstad bjuder på en förträfflig strand, massa bra restauranger och ett pulserande storstadsliv. Utanför Málaga ligger en stor flygplats, med flera avgångar om dagen till och från svenska flygplatser.

Är du en av de många som vill kombinera strand- och storstadsliv? Då är Málaga definitivt ett resmål för dig. Är du dessutom nyfiken på vad Andalusien har att erbjuda är Málaga ett ypperligt ställe att börja på.

Trots att Málaga har över en halv miljon invånare är centrumet ganska kompakt, så det är lätt att uppleva staden till fots. Du kan gå genom centrum på runt en halvtimme och det är massa att se längs vägen. Marknader, kyrkor och ett Picasso-museum är bara några av upplevelserna som väntar i Costa del Sols huvudstad. Visste du att Pablo Picasso kommer från Málaga? Det samma gör Hollywood-stjärnan Antonio Banderas.

Strandliv mitt i stan

Stranden som ligger i centrala Málaga heter La Malaqueta och är bred, finkornig och långgrund. Málaga är känd för sitt härliga klimat och blå himmel, och eftersom temperaturen är mild även på vintern kan man bada året om.

Längs stranden går en trevlig strandpromenad där det yrar av liv hela dagen. På eftermiddagarna och kvällarna möts folk här för att traska i kvällssolen, eller besöka någon av de många tapasbarerna och bodarna med lokala delikatesser. Missa för guds skull inte att smaka churros om du är i Málaga; ett friterat bakverk, doppat i smält choklad. Mums!

Mat och dricka i Málaga

Andalusien, och speciellt Málaga, är ett populärt resmål bland matintresserade. Faktiskt är Málaga Spaniens femte största stad, så du kan ju tänka dig att utbudet av restauranger är stort. Du hittar allt från prisbelönta Michelin-restauranger till lokala tapasbarer, streetfood-bodar och restauranger med internationell mat här. Fisk och skaldjur är förstås ett helt kapitel i sig självt.

Utöver alla restauranger och matställen hittar du också massa bra bodegas och vinkällare som serverar vin från Andalusien i Málaga. Här kan du smaka viner som du inte får tag i hemma i Sverige – för en bråkdel av priset, i fantastiska omgivningar!

Utflykter och aktiviteter i Málaga

Är du golfintresserad är Málaga resmålet med stort r. Utanför stan ligger flera fantastiska golfbanor, och tack vare klimatet kan man golfa året runt. Många hotell i området erbjuder golfservice.

Tennis är en annan populär sport i Málaga, tillsammans med aktiviteter som volleyboll, windsurfing och dykning. Vill du ha en adrenalinkick kan du hyra en vattenscooter, och njuta över utsikten över stan från havet. Efter en lång dag ute i solen kan det också vara skönt att unna sig lite egenvård vid ett av Málagas många span.

Det är inte långt till populära resmål som Sevilla, Córdoba, Granada och Gibraltar från Málaga, och vill du på dagsutflykt kan du hoppa på pendeltåget som går till Fuengirola och Torremolinos. Bussnätet är väl utvecklat, men vill du se så mycket som möjligt rekommenderar vi att hyra bil under din semester i Málaga.

Sök efter resor till Málaga

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Málaga:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 17°C 9°C 15°C
Februari 17°C 9°C 14°C
Mars 19°C 11°C 15°C
April 20°C 12°C 15°C
Maj 23°C 15°C 17°C
Juni 27°C 19°C 18°C
Juli 29°C 21°C 21°C
Augusti 30°C 22°C 22°C
September 28°C 20°C 21°C
Oktober 24°C 16°C 19°C
November 20°C 12°C 17°C
December 17°C 9°C 16°C

Prognos för Málaga:

Övriga destinationer