Cala d'Or

Cala d'Or

Cala d'Or

Den idylliska bukten Cala d’Or har en exklusiv touch över sig, med sin fina hamn som är full av lyxiga båtar under sommarhalvåret. Men Cala d’Or är varken snobbigt eller särskilt dyrt, så detta är en perfekt destination för dig som vill ha en lugn och havsnära semester.

Cala d'Or är ett av de mest populära resmålen på Mallorca utanför området runt Palma stad. Och vi förstår verkligen vackert; det är slående vackert i Cala d’Or! Bebyggelsen består av låga vita hus i lummiga, gröna omgivningar, med flera badvikar som letar sig in mot stadskärnan. Kusten är en av de vackraste på ön, och stämningen är vänlig och avslappnad.

Sol och bad i vackra omgivningar

Några av Mallorcas finaste badvikar ligger i Cala d’Or, med stränder som har finkornig och nästan helt vit sand. Stränderna är relativt små och omkransade av vackra sandstensklippor, och vattnet i bukten är kristallklart. Tack vare detta, i kombination med de många klipporna, är området runt Cala d’Or perfekt för snorkling. Vill du inte svalka sig i saltvatten har de flesta hotellen stora, fina bassängområden där du kan dra dig tillbaka från folkmassorna på stranden.

Restauranger och butiker i Cala d’Or

Hamnen i Cala d’Or är ett populärt ställe på eftermiddagarna och kvällarna, när solen har minskat i styrka och badgästerna har lämnat stränderna. Det samma gäller gågatorna i centrum av stan, som myllrar av folk i sommarmånaderna. Här hittar du också ett bra urval av både spanska och internationella restauranger, mataffärer och söta turistbutiker. Cala d’Or är inte känt för att vara en partydestination, men det finns självklart ett gäng barer och nattklubbar här för den som vill ta sig en fest.

Aktiviteter och utflykter på Mallorcas östkust

Om man reser lite utanför Cala d'Or möts man av mysig landsbygd med stenhus, stora trädgårdar och ännu fler badvikar. Det kan löna sig att hyra en bil eller cykel för att komma bort från de mest turisttäta stränderna under sommarmånaderna. Det ligger också ett vackert naturreservat några kilometer söder om Cala d’Or som är väl värt ett besök. Området heter Parc natural de Mondragó och det tar ca 15 minuter att köra dit med bil.

Avståndet från Palma flygplats är ca 60km och det går bussar till Cala d’Or både från flygplatsen och Palma stad för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Cala d'Or

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Cala d'Or:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 4°C 15°C
Februari 16°C 4°C 14°C
Mars 17°C 4°C 15°C
April 19°C 6°C 16°C
Maj 23°C 10°C 20°C
Juni 27°C 15°C 24°C
Juli 31°C 17°C 26°C
Augusti 31°C 18°C 26°C
September 28°C 16°C 26°C
Oktober 23°C 12°C 24°C
November 19°C 8°C 21°C
December 16°C 5°C 17°C

Prognos för Cala d'Or:

Övriga destinationer