Benidorm skyline

Benidorm skyline

Benidorm

I Benidorm får du både långa och breda sandstränder, mängder av restauranger och ett pulserande uteliv. Hit reser allt från pensionärer till barnfamiljer, mer eller mindre året om.

Benidorm är den mest kända av semesterorterna på Costa Blanca, och ett populärt resmål bland soltörstiga skandinaver. De två huvudstränderna i stan är breda, långgrunda och täckta av finkornig, gyllengul sand. Här snackar vi verkligen stränder i världsklass!

Men det är inte bara stränderna som lockar turister från hela Europa till Benidorm. Klimatet är härligt, det finns massa bra restauranger att välja mellan och framför allt är nöjeslivet i en klass för sig.

Stränder i Benidorm

Stränderna i och runt Benidorm är några av Spaniens finaste. De två huvudstränderna i stan heter Levante och Poniente, och båda två är stora och välskötta.

Levante är Benidorms livligaste strand, med massor av aktivitet och möjlighet för vattensporter som vattenscooter, parasailing, snorkling och dykning. Poniente är något lugnare, och den mest populära stranden bland barnfamiljer. Även om bägge stränderna är populära och välbesökta är det så pass god plats att du alltid kan hitta lugnare områden där du kan dra dig tillbaka och vara ifred.

Längs strandpromenaden i Benidorm finns ett bra utbud av restauranger, barer och caféer. Här kan du både slå dig ner och spana på folk medan du njuter en lunch, middag eller bara en förfriskande drink.

Restauranger och uteliv i Benidorm

På eftermiddagarna och kvällarna vaknar Benidorm till på riktigt. Besök gamla stan för charmiga tapasbarer, eller området runt Levante för allt från lokala matställen till internationella restauranger. Hela Benidorm är i princip fullt av restauranger och uteställen med all världens variation. Nattlivet håller hög klass, och vill du inte lägga dig förrän solen går upp är det bara att besöka någon av stans nattklubbar.

Aktiviteter och utflykter

Området runt Benidorm är ett mecka för golfare. Det finns en mängd golfbanor att välja mellan, och de flesta håller öppet hela året. Annars är också gamla stan väl värd ett besök, eller några av de många utsiktsplatserna som du kan nå från centrum.

Reser du med barn bör du absolut besöka en av de många nöjesparkerna som ligger i och runt Benidorm. En av dem är Aqualandia som är Spaniens största badland, med massor av bassänger – och vattenrutschkanor som får det att kittla i magen.

Vi rekommenderar att hyra en bil under din semester i Benidorm. Då kan du tillexempel ta en dagstur till Costa Blancas ”huvudstad” Alicante, eller någon av de många andra charmiga semesterorterna längs denna kust. Det är heller inte så långt att köra till Spaniens tredje största stad, Valencia, där du kan uppleva både fantastisk arkitektur och storstadspuls.

Sök efter resor till Benidorm

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Benidorm:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 17°C 6°C 15°C
Februari 18°C 7°C 14°C
Mars 19°C 8°C 15°C
April 21°C 10°C 17°C
Maj 24°C 13°C 20°C
Juni 27°C 17°C 23°C
Juli 30°C 20°C 26°C
Augusti 31°C 20°C 26°C
September 28°C 18°C 26°C
Oktober 24°C 14°C 23°C
November 20°C 10°C 20°C
December 18°C 7°C 17°C

Prognos för Benidorm:

Flyg + Hotell

Vistamar Apartments ★★★ 7n 2 994:-
Poseidon Playa ★★★ 7n 3 000:-
Montesol ★★★ 7n 3 156:-
Madeira Centro Hotel ★★★★ 7n 3 366:-
Don Jorge ★★★ 7n 3 471:-
Milord's Suites ★★★ 7n 3 523:-
Benimar Apartments ★★ 7n 3 539:-
Apartamentos Beni-Beach ★★ 7n 3 542:-
Hotel Alameda ★★★ 7n 3 559:-
Prince Park ★★★ 7n 3 614:-

Sök efter resor till Benidorm

Karta

Benidorm

Övriga destinationer