Puerto Rico anses vara den soligaste destinationen på Kanarieöarna

Puerto Rico anses vara den soligaste destinationen på Kanarieöarna

Puerto Rico

Puerto Rico är ett av de mest populära resmålen på hela Kanarieöarna. Och det är kanske inte så konstigt; Puerto Rico är också stället som har flest soltimmar på Gran Canaria.

Puerto Rico ligger jättefint till på Gran Canarias västkust, i en dal som flyter ihop med stranden och havet. Hotell och semesterlägenheter klättrar upp längs sluttningarna – många med fina poolområden och bra faciliteter. Ingredienserna i en semester i Puerto Rico är gärna en härlig blandning av bra väder, strandliv och god mat, men också nöjesliv, aktiviteter och shopping för den som är intresserad av det.

Sol, bad och stränder i Puerto Rico

Stranden, som ligger nederst i dalen i Puerto Rico, är bred och flera hundra meter lång. Den ligger välskyddad mellan två vågbrytare som gör att det nästan alltid är fint att sola och bada här.

Vill du ägna dig åt aktiviteter som båtturer, sportfiske, parasailing eller andra vattensporter kan du gå ner till Puerto Ricos hamn. I hamnområdet finns det också ett par bra restauranger med fin utsikt över havet.

Följer du den fina strandpromenaden västerut i cirka 20 minuter kommer du till Amadores-stranden. Den är visserligen lite mindre än stranden i Puerto Rico, men å andra sidan känd som en av de vackraste på Gran Canaria.

Upptäck Puerto Rico centrum

Puerto Rico har en relativt stor stadskärna, med ett stort utbud av restauranger, barer och butiker. Den gamla gallerian i stan har ganska nyligen blivit renoverad och erbjuder både bra shopping, restauranger och barer. Dessutom har det byggts två nya köpcentrum lite längre upp i dalen. Oavsett om du vill shoppa eller bara ta del av folklivet är köpcentrumen i Puerto Rico ett naturligt samlingsställe från förmiddag till sen kväll.

Puerto Rico passar alla åldersgrupper

Allt från barnfamiljer till pensionärer älskar det goda klimatet och det stora urvalet av aktiviteter. Du hittar hotell i alla prisklasser i Puerto Rico – oavsett om du är kräsen eller bara vill ha en billig semester. Barnfamiljen kan njuta av stora barnbassänger, lekparker och bra underhållningsprogram, medan kompisgänget kan hyra en lägenhet med allt som behövs för en lyckad semester. Om du är sugen på en lyxig semester med din kära finns det såklart fina hotellanläggningar med både spaavdelningar och härliga poolområden att slappna av i.

Avståndet från Puerto Rico till Las Palmas flygplats är ca 50km, och det går gott om bussar om du inte hyr bil.

Sök efter resor till Puerto Rico

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Puerto Rico:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 21°C 15°C 21°C
Februari 21°C 15°C 20°C
Mars 22°C 15°C 20°C
April 22°C 16°C 20°C
Maj 23°C 17°C 21°C
Juni 25°C 19°C 22°C
Juli 26°C 20°C 22°C
Augusti 27°C 21°C 23°C
September 27°C 21°C 24°C
Oktober 26°C 20°C 24°C
November 24°C 18°C 23°C
December 22°C 16°C 21°C

Prognos för Puerto Rico:

Flyg + Hotell

Lufesa ★★★ 7n 3 725:-
Roslara ★★★ 7n 4 364:-
Sol y Paz ★★ 7n 4 436:-
Nido del Aguila ★★★ 7n 4 520:-
Babalu ★★ 7n 4 528:-
Maracaibo Aparthotel ★★★ 7n 4 547:-
Corona Cedral ★★★ 7n 4 678:-
Montesol ★★★ 7n 4 696:-
Cala d'Or ★★★ 7n 5 024:-
Puerto Principe ★★★ 7n 5 024:-

Sök efter resor till Puerto Rico

Karta

Puerto Rico

Övriga destinationer