Turkost vatten och härlig strand i Cala Millor

Turkost vatten och härlig strand i Cala Millor

Cala Millor

Den klassiska turistorten Cala Millor är ett fantastiskt ställe för dig som vill njuta långa dagar på stranden. Dessutom är det ett ganska livligt uteliv i den lilla byn, så om du är på jakt efter en kombination av lata dagar och sena klubbkvällar är Cala Millor ett perfekt resmål för dig.

Cala Millor betyder ”den bästa havsbukten” och som namnet antyder hittar du en av Mallorcas bästa stränder här. Stranden är bred, välskött och långgrund, så Cala Millor passar lika bra för barnfamiljen som kompisgänget. Stranden är perfekt för snorkling, och vill man vidga sina vyer under vattnet kan man ta en dykkurs eller åka på utflykt med dykskolan som ligger vid stranden.

Shopping och uteliv i Cala Millor

Längs strandpromenaden i Cala Millor är det tätt mellan caféerna, restaurangerna och turistbutikerna. Upptäck lokala delikatesser och ta del av det yrande folklivet under både dag- och kvällstid. Huvudgatan i Cala Millor ligger parallelt med strandpromenaden, och här hittar du ännu fler butiker, restauranger och uteställen. Både strandpromenaden och huvudgatan är bilfria.

Om du vill på shoppingtur är fredagsmarknaden i Son Servera en fin utflykt. Här hittar du allt från mat till krimskrams, kläder och souvenirer. Kom ihåg att du bör pruta på alla varorna på marknaden – utom frukt och grönsaker.

Upptäck Mallorcas östkust med bil

Om du vill se så mycket som möjligt av den spektakulära östkusten på Mallorca borde du absolut hyra bil. Bussnätet på Mallorca är väl utbyggt, men du får självklart mer flexibilitet och frihet med en egen bil.

Det är hundratals bukter och vikar längs östkusten och många områden har också gjorts om till vackra naturreservat. En knapp timmes biltur söderut från Cala Millor hittar du stränderna Cala Figuera och Cala Santanyí, som är väl värda ett besök. Hit reser kontnärer från hela världen, tack vare strändernas fantastiska ljusförhållanden.

Avståndet från Palma flygplats är ca 65km och det går bussar till Cala Millor både från flygplatsen och Palma stad för den som inte hyr bil.

Sök efter resor till Cala Millor

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Cala Millor:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 15°C 4°C 15°C
Februari 16°C 4°C 14°C
Mars 17°C 4°C 15°C
April 19°C 6°C 16°C
Maj 23°C 10°C 20°C
Juni 27°C 15°C 23°C
Juli 31°C 17°C 26°C
Augusti 31°C 18°C 26°C
September 28°C 16°C 26°C
Oktober 23°C 12°C 24°C
November 19°C 8°C 21°C
December 16°C 5°C 18°C

Prognos för Cala Millor:

Flyg + Hotell

Senator Cala Millor ★★★★ 7n 4 159:-
Hotel Millor Sol ★★★ 7n 4 199:-
Hipotels Flamenco ★★★★ 7n 4 236:-
BLUESEA Cala Millor ★★★ 7n 4 269:-
Blue Sea Hotel Don Jaime ★★★ 7n 4 339:-
Hipotels Cala Millor Park ★★★★ 7n 4 504:-
Hipotels Bahía Grande ★★★★ 7n 4 569:-
R2 Cala Millor Beach Apartment ★★★ 7n 4 888:-
Universal Hotel Bikini ★★★ 7n 4 919:-
Kyrat Amarac ★★★★ 7n 4 944:-

Sök efter resor till Cala Millor

Karta

Cala Millor

Övriga destinationer