Bild av Hvar stad

Hvar stad

Många kallar Hvar stad för Kroatiens motsvarighet till St. Tropez, och det är inte så konstigt. Här hittar du både det största utbudet av nattliv på ön, samt en mängd bra restauranger, beachklubbar och exklusiv shopping.

Hvar stad är den största staden på ön Hvar. Det är en mycket vacker stad, med en avslappnad och sofistikerad miljö och flera historiska minnesmärken. Prisnivån är något högre än på andra håll i den kroatiska skärgården, men nöjeslivet håller å andra sidan toppklass. Många kallar Hvar stad för Kroatiens svar på St. Tropez – och det är inte så svårt att förstå varför. I hamnen ligger lyxyachterna sida vid sida, här finns tjusiga loungebarer, exklusiva butiker, gallerier och flera bra restauranger och nattklubbar.

Kulturliv och restauranter i Hvar stad

Mitt i centrum av Hvar stad ligger S:t Stephans torg, som är uppkallat efter katedralen i torgets innersta del. Torget är stort och livligt, och en samlingsplats för så väl fastboende som turister. En av de tidigaste europeiska teatrarna ligger faktiskt också i Hvar stad.

Runt stadens torg hittar du både barer, caféer och restauranger där det är ett trevligt att slå sig ner och bara njuta av omgivningarna – eller spana på folk. Längs den charmiga hamnpromenaden, som sträcker sig långt utanför stadskärnan på båda sidor, finns flera bra restauranger. Gillar du fisk och skaldjur har du verkligen kommit till rätt ställe – för här är dagens fångst ofta ett givet inslag på menyn.

Sol, bad och stränder i Hvar stad

Det finns inga stränder inne i själva Hvar stad, men följer du strandpromenaden lite utanför stan ut hittar du både stränder, klippor och badplattformar. Vattnet är kristallklart – mycket tack vare att de flesta stränderna utgörs av små stenar och inte sand. Så gör även havsbotten. På många ställen är vattnet så klart att de som badar ser ut att sväva några meter över botten!

Från Hvar stad är det lätt att åka på utflykt till någon av grannöarna. Nästan var du än styr kosan är det fantastiska möjligheter till sol och bad i små vackra vikar, dykning med god sikt eller snorkling vid stranden.

Sök efter resor till Hvar stad

Väder och temperaturer

Genomsnittstemperaturer för Hvar stad:

DagDag NattNatt BadBad
Januari 10°C 5°C 15°C
Februari 11°C 6°C 14°C
Mars 13°C 8°C 15°C
April 17°C 11°C 16°C
Maj 22°C 15°C 20°C
Juni 26°C 19°C 23°C
Juli 30°C 21°C 25°C
Augusti 29°C 21°C 26°C
September 25°C 18°C 25°C
Oktober 20°C 14°C 21°C
November 15°C 10°C 19°C
December 11°C 6°C 17°C

Prognos för Hvar stad:

Flyg + Hotell

Pharos Hvar Bayhill Hotel ★★★★ 7n 5 588:-
Hotel Amfora Hvar Grand Beach Resort ★★★★ 7n 6 161:-
Hotel Podstine Exclusive ★★★★ 7n 6 772:-
Villa Bonaca ★★★ 7n 6 967:-
Adriana Hvar Spa Hotel ★★★★ 7n 7 064:-
Riva Hvar Yacht Harbour Hotel ★★★★ 7n 7 765:-
Hotel Park Hvar ★★★★ 7n 8 655:-
Heritage Hotel Dea Hvar ★★★★ 7n 9 071:-
Art Deco Pape ★★★★ 7n 9 556:-
Hotel Fortuna ★★★★ 7n 11 429:-

Sök efter resor till Hvar stad

Karta

Hvar

Övriga destinationer