Sommarstäder där man kan bada

Sommarstäder där man kan bada

Publicerad: 2023-08-28 - Uppdaterad: 2023-08-30

– som är extra härliga när hösten är på intåg

De vackraste städerna är som bäst när sommaren lider mot sitt slut. Då är det både ganska varmt på dagarna, samtidigt som kvällarna är ljumma och långa. Väljer du en stad som ligger vid havet och har en strand inom räckhåll får du det bästa av två världar: storstadsliv och sol och bad.

Vi har samlat ett gäng städer där sommarkänslan håller i sig långt in i oktober – som du kan resa till utan att spräcka resten av årets budget!

Billiga paketresor till städer med sol och strand

Fargerike hus i Menton på den Franske Riviera
Fargerike hus i Menton på den Franske Riviera

Menton

Menton är Franska rivierans näst största stad efter Nice. Staden ligger mellan Monaco och gränsen till Italien och har en fantastisk strand. Gamla stan i Menton är färgsprakande och vacker, restaurangerna är bra, och skulle man bli rastlös är det inte långt till vare sig Monaco, Antibes eller Cannes.

Tack vare de omgivande bergen är klimatet i Menton behagligt till långt in på hösten – när det dessutom är billigare att resa hit än under högsäsong.

Billiga resor till Menton under sensommar och tidig höst

Athen og ruinene av Hadrians Library på nordsiden av Akropolis
Athen og ruinene av Hadrians Library på nordsiden av Akropolis

Aten

– ta spårvagnen till stranden

Bor du i Aten kan du ta spårvagnen till stranden. Det finns flera stränder att välja mellan längs vägen, och resan tar inte mer än 30 minuter från startstationen Syntagma Square.

När du inte är på stranden finns det mer än nog att se och uppleva i Aten. Akropolis är nästan ett måste – för att inte tala om stadsdelen Plaka, de lokala marknaderna och stadens gatukonst, mat, caféer och nattliv…

Billiga resor till Aten under sensommar och tidig höst

Den flotte bystranden og utsikt fra bydelen Barceloneta mot hotel W
Den flotte bystranden og utsikt fra bydelen Barceloneta mot hotel W

Barcelona

– oslagbar kombo av strand och storstad

Barcelona behöver egentligen inga stränder, för staden är mer än nog spännande i sig. Med sina märkliga butiker, otroliga restauranger, vackra arkitektur och trender som vi knappt sett en skymt av på våra breddgrader. Som grädde på moset ligger de vackra stränderna där, precis mitt i stan, och bjuder in till höst- och sensommarbad!

Billiga resor till Barcelona under sensommar och tidig höst

By, strand og vakre palmer
By, strand og vakre palmer

Hittade du inget som föll dig i smak?

Det finns många fler städer du kan bada i om sensommaren och på hösten. Vad sägs om Palma på Mallorca, storstaden MálagaRovinj i Kroatien eller trendiga Lissabon? Åker du till Lissabon måste du visserligen ta lokaltåget en halvtimme ut ur staden om du vill bada – men i gengäld får du både helt fantastiska stränder och vackra vyer på vägen. Boa Viagem!

Billiga paketresor till städer med sol och strand