Sommarstäder

Sommarstäder

Publicerad: 2024-06-14 - Uppdaterad: 2024-06-14

– storstäder med semesterkänsla

Har du lust att uppleva mer än hotellkomplex och turistfällor på semestern? Res till en precis lagom stor storstad istället för en charterort! Läs vidare för våra bästa tips till sommarstäder – där stranden ligger rätt runt hörnet! 

Våra bästa erbjudanden på resor till somriga storstäder

Fra Palma by er det kort vei til de vakre strendene like utenfor byen.
Fra Palma by er det kort vei til de vakre strendene like utenfor byen.

Palma stad och stränderna

– en oslagbar kombo

Gillar du tanken på att kunna cykla till stranden? I så fall är Palma stad på Mallorca ett perfekt resmål för dig!

Från centrum kan du antingen ta till höger eller vänster, beroende på dagsform och humör. Till vänster ligger Playa de Palma med sina långa, vita stränder – på andra sidan stan hittar du ett gäng charmiga badvikar. Lokalbussarna tar dig till de flesta, om du inte vill hyra cykel eller scooter förstås. Eller så kan du bara hoppa in i en taxi, för här är de flesta avstånden korta.

Palma stad på Mallorca är urban solsemester när den är som allra bäst!

Hitta billiga resor till Palma på Mallorca

I Nice er du på stranda samtidig som du er i byen.
I Nice er du på stranda samtidig som du er i byen.

Riviera-huvudstaden Nice

– det goda livet på Côte d’Azur

Nice kan du promenera sömlöst mellan stad och strand. Starta dagen på en solstol, ta några timmars paus i stan och promenera sedan tillbaka till stranden igen. Och innan du vet ordet av njuter du av solnedgången på någon härlig beach club – eller käkar middag på en trevlig bistro i stan.

Det är korta avstånd mellan Nice och de andra resmålen längs franska rivieran, om det skulle locka med en dagsutflykt eller två.

Hitta billiga resor till Nice

Romantiske Dubrovnik har krystallklart badevann i alle retninger.
Romantiske Dubrovnik har krystallklart badevann i alle retninger.

Romantiska Dubrovnik

– sväva viktlöst över havsbotten 

Dubrovnik behöver knappt någon introduktion – och har du sett Game of Thrones har du redan sett lite av Dubrovnik. Det krävs inte mycket fantasi för att förstå att detta är en romantisk stad, som man lätt blir förälskad i. Både i själva staden och i resesällskapet!Stränderna i och runt Dubrovnik är ett kapitel för sig, med badvatten så klart att det känns som om man svävar över havsbotten. Och vill du inte bo i själva stan kan du välja att bo i någon av de vackra badvikarna strax utanför istället.
Hitta billiga resor till Dubrovnik

Eksotiske Antalya er hovedbyen på Tyrkias turkise kyst.
Eksotiske Antalya er hovedbyen på Tyrkias turkise kyst.

Exotiska Antalya

– den turkiska rivierans huvudstad

Antalyakusten är definitivt exotisk, och Antalya är utan tvekan en äkta storstad. Så varför välja antingen strand- eller storstadssemester, när du kan få bägge delar? I Antalya kan du shoppa i spännande butiker, hänga på mysiga caféer eller bara inspireras av det myllrande stadslivet – samtidigt som du kan sola och bada varje dag, om du vill det.Om du ska välja att bo i stan, eller på ett hotell vid stranden, är en smaksak.
Hitta billiga resor till Antalya