Vad händer med sommarlovsplanerna

Vad händer med sommarlovsplanerna

Publicerad: 2024-06-14 - Uppdaterad: 2024-06-14

– när Euron är så dyr?

Om du har tänkt att resa utomlands i sommar bör du fylla upp semesterkassan lite extra, jämfört med tidigare år. Iallafall om du ska resa i eurozonen. 

Med några kloka val är det dock fortfarande möjligt att få en trevlig solsemester i södra Europa – utan att det går för hårt ut över budgeten!

De bästa erbjudandena på paketresor till värmen

Reiser du utenfor fellesferien er er det billigere å leve i Syden
Reiser du utenfor fellesferien er er det billigere å leve i Syden

Varmt, vackert och budgetvänligt

– res söderut i maj eller juni

Maj bringar hopp i luften. Badsäsongen är i full gång i södra Europa, men inte nog med det; det är mycket billigare att åka på solsemester i maj och första halvan av juni än senare på sommaren. Det gäller även Spanien och Grekland – även om du betalar med Euro här. Priser på allt från hotell till aktiviteter är nämligen lägre vid denna tiden på året, samtidigt som det fortfarande är gott om plats på stranden och på restaurangerna.

…och det är förstås positivt för semesterbudgeten!

Hitta billiga resor till värmen i maj och juni

Morgenstemning i Durres ved Adriaterhavskysten
Morgenstemning i Durres ved Adriaterhavskysten

Valuta för pengarna

– res utanför eurozonen

En sak är priset för själva resan. En helt annan sak är vad det kostar att leva det goda semesterlivet, väl framme på din destination. I TurkietBulgarien og Albanien får du fortfarande mycket för semesterpengarna. Detsamma gäller Polen – och i Sopot råder sydeuropeisk atmosfär i hela juli och augusti.

De bästa erbjudandena på paketresor till billiga resmål

Sol og bad i Syden
Sol og bad i Syden

Sök på Sol & bad

– om det är en solsemester som lockar

Väljer du Sol & bad som destination jämför vi priser på paketresor till länder som GreklandSpanienKroatienFrankrike (och alla andra resmål där solen skiner när du vill resa), och ger dig marknadens bästa erbjudanden. Därefter kan du filtrera på saker som hotellstandard, pool och avstånd till stranden – eller andra faciliteter som gör semestern extra trevlig. 

Hitta billiga paketresor till värmen i vår och sommar

Det er viktig å sammenligne
Det er viktig å sammenligne

Jämför alltid priser

Det finns ett nästan oändligt utbud av resor på marknaden, och många arrangörer erbjuder samma sak. Fast till väldigt olika priser.

Därför är det (alltid!) en bra idé att jämföra innan du bokar. På sistaminuten.se gör vi det enkelt att göra just det – oavsett om du vill resa till värmen eller en storstad, och oavsett när du vill åka. Och vill du ha lite extra guldkant på semestern kan du alltid filtrera på minst 5-stjärnig hotellstandard.

De bästa erbjudandena på resor till värmen och storstäder