Välkommen till kärlekens ö

Välkommen till kärlekens ö

Publicerad: 2024-06-14 - Uppdaterad: 2024-06-14

– Cypern är i ropet som aldrig förr

Vi har åkt till Cypern ända sedan sol och bad-resor började trenda på 60-talet. Den här våren och sommaren är Afrodites ö mer populär än någonsin. Kanske för att det går extra många direktflyg till Cypern i år? Eller för att himlen är oskyldigt blå – och stränderna är långa och sammetslena.

De bästa erbjudandena på paketresor till Cypern

Nissi Beach. Ayia Napa er mer enn fest og fart.
Nissi Beach. Ayia Napa er mer enn fest og fart.

Ayia Napa

– resmålet för absolut alla

Du har kanske hört rykten om att det går vilt till i Ayia Napa i högsäsongen? Det stämmer! Men det är bara en del av sanningen. För Ayia Napa är något så sällsynt som ett resmål för så väl den festglada som den som bara vill slappa. Det är absolut fest och hålligång – om man vill det. Men du kan också tillbringa semesterdagarna i total stillhet, om du väljer rätt områden. Och stränderna? De är finkorniga, nästan helt vita och kantade av turkosblått hav…

Hitta billiga resor till Ayia Napa

I Fig Tree Bay er det rolig stemning og herlig strandliv for hele familien
I Fig Tree Bay er det rolig stemning og herlig strandliv for hele familien

Fig Tree Bay og Protaras

– för det lugna semesterlivet

Familjer älskar Protaras. Kanske allra mest det mysiga lilla semesterområdet Fig Tree Bay. Så gör även alla andra som uppskattar lugna, lata dagar på stranden. Och skulle semesterlivet av någon anledning bli för lugnt kan du runda udden och ta en dagstur (eller kvällstur) till Ayia Napa, som bara ligger en dryg mil bort. 

Hitta billiga resor till Fig Tree Bay och Protaras

I Pafos opplever du Kypriotisk hverdagsliv side om side med strandlivet
I Pafos opplever du Kypriotisk hverdagsliv side om side med strandlivet

Pafos

– för den rutinerade

Pafos ligger på Cyperns sydvästkust. Stränderna här är minst lika läckra som på andra håll på ön – men Pafos är på många sätt ett lite annorlunda resmål.

Det är lätt att komma nära lokalbefolkningen här, i den delen av staden som kallas övre Pafos. Upplev äkta cypriotiskt stadsliv, med lokala marknader och allt som hör till. Ner mot havet väntar ett välordnat semesterliv med strandpromenad, restauranger och stränder. Gillar du golf? Några av Cyperns finaste golfbanor ligger i området runt Pafos!

Hitta billiga resor till Pafos