En helt fantastisk storstadssemester

En helt fantastisk storstadssemester

Publicerad: 2024-06-14 - Uppdaterad: 2024-06-14

– som du faktiskt har råd med

I vår är det små skillnader mellan ‘ganska bra’ och ‘helt fantastisk’ standard, i några av Europas trevligaste storstäder. Just nu kostar det nämligen väldigt lite att uppgradera hotellstandarden från helt medelmåttig til LYX!

De bästa erbjudandena på paketresor till europeiska storstäder

Fargerike bygninger i gamlebyen i Riga
Fargerike bygninger i gamlebyen i Riga

Gdańsk och Riga

– två billiga pärlor vid Östersjön

Det är nog inte bara den korta flygtiden som får oss att strömma till Gdańsk och Riga. Låga priser är troligen en annan viktig popularitetsfaktor! Här kan du nämligen äta läckra måltider på fantastiska restauranger utan att det kostar mycket mer än att handla mat i butiken hemma. Dessutom har båda städerna otroligt charmiga gamla stadsdelar.

Vill du uppgradera hotellstandarden från 3 stjärnor till 5 stjärnor kostar det för närvarande inte mer än ett par hundralappar. Så varför inte lyxa till det lite? 

Hitta billiga paketresor till Gdańsk och Riga

Barcelona har flere fantastiske strender midt i byen
Barcelona har flere fantastiske strender midt i byen

Barcelona

– storstaden du kan bada i

Barcelona är storstaden med de fantastiska stränderna. Det är synd att själva staden är så spännande att det är svårt att sätta av tid att gå till stranden bara!

Just nu kostar det väldigt lite att uppgradera hotellstandarden från 3 stjärnor till 4 stjärnor. Vill du frossa i 5-stjärnig lyx är prishoppet större – men vem vet, det kan ju vara värt det..?

Hitta billiga paketresor till Barcelona

Amfiteateret ved Akropolis, Athen
Amfiteateret ved Akropolis, Athen

Aten

– det är nu det gäller!

Just nu och i ett par månader framåt är Aten ett helt perfekt resmål. Det är tillräckligt varmt för att strosa längs gatorna, sitta på en uteservering i många timmar eller utforska Akropolis, Plaka, gatukonst och lokala marknader. Mitt i sommaren blir det ofta för varmt att semestra i Aten.

För närvarande kostar ett 4-stjärnigt och ett 3-stjärnigt hotell ungefär lika mycket – och vill du lyxa till det ordentligt är hoppet till 5 stjärnor relativt litet.

Hitta billiga paketresor till Aten

Piazza della Rotonda er den hyggelige plassen ved Pantheon. Et perfekt sted for å nyte en herlig italiensk iskrem.
Piazza della Rotonda er den hyggelige plassen ved Pantheon. Et perfekt sted for å nyte en herlig italiensk iskrem.

Rom

– den odödliga staden med den fantastiska maten

Rom är cappuccino, Campari och fluffiga bakverk. För att inte tala om krämig pasta, stenugnspizza och minst en gelato om dagen. Då är det ju bra att Rom är en stad man bör upptäcka till fots, på långa promenader bland ruiner, fontäner, historiska byggnader, konst och kultur.

Nu får du ett 4-stjärnigt hotell i Rom för samma pris som ett 3-stjärnigt hotell. Det är fullt möjligt att hoppet upp till 5-stjärnig lyx också är överkomligt!

Hitta billiga paketresor till Rom