Sök resa
Phuket - hitta ditt semesterparadis

Phuket - hitta ditt semesterparadis

Badorterna ligger verkligen på rad längs kusten på den populära semesterön Phuket i Thailand. Men vilken badort ska du välja? Vår semesterguide hjälper dig på vägen.

Phuket är Thailands största och mest populära semesterö och är ofta första stoppet för svenskar som ska på semester i Sydostasien. Här finner du allt du behöver för några trevliga semesterveckor – vackra stränder, hotell i alla prisklasser, shopping och uteliv för alla smaker. Phuket är dessutom en bra utgångspunkt för dig som vill utforska mer. En och en halvtimme norrut ligger vackra Khao Lak och några timmar söderut hittar du Krabi och Ao Nang, ingångsporten till Sydthailands fantastiska örike.

Innan du väljer resmål är det oavsett en bra idé att tänka igenom vad som är viktigt under din semester. Önskar du sol och bad på en lugn och långsträckt strand? Ska det vara barnvänligt? Liv och rörelse? Gillar du snorkling och vattensportaktiviteter?

De flesta semesterorter på Phuket ligger på västkusten. Mest hektiskt är det i området runt Patong, och du kan ha som utgångspunkt att det blir lugnare ju längre norrut du kommer.

patong-001

Patong

Patong är Phukets nöjescentrum och det mest hektiska resmålet på semesterön. Här hittar du allt du kan tänka dig av restauranger, shopping och uteliv. Stadsstranden är långgrund och tre kilometer lång. Här är det fullt liv från tidig morgon till sent på kvällen. Patong har ett stort utbud av hotell i alla prisklasser.

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

kamala-005

Kamala

Detta är bland svenskarnas favoritplatser på Phuket. Kamala ligger sju kilometer norr om Patong och har en utmärkt långgrund strand. Området är barnvänligt, lugnt och stilla. Längs strandpromenaden finns ett litet utbud av kaféer och restauranger och i Kamala centrum finns bland annat en 7-elever, ett litet utbud av restauranger och små butiker.

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

bangtao-001

Bangtao

Norr om Kamala ligger det lugna Bangtao. Den sex kilometer långa stranden är härligt vit och en av de vackraste på Phuket. Här hittar du bland annat ett spännande korallrev och en utmärkt golfbana. Området har flera trevliga hotell och exklusiva restauranger.

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

karon-009

Karon

Karon ligger mellan Patong i norr och Kata i söder och har den tredje längsta stranden på Phuket. Periodvis är det både stora vågor och undervattensströmmar så stranden är inte den bästa för familjer med småbarn. I Karons centrum finns ett bra utbud av restauranger, barer och shoppingmöjligheter, bland annat Karon Bazaar där du finner allt du behöver och lite till. Karon är tillsammans med Kata ett mycket populärt semesterområde för skandinaver.

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

kata-005

Kata och Kata Noi

Även om Kata successivt har växt samman med Karon i norr finner du här en lugnare och betydligt mer avslappnad stämning här. Stranden är långgrund och barnvänlig. Det finns ett bra utbud av både hotell, restauranger och butiker men utan störande barer och nattklubbar. Lite längre söderut ligger lilla Kata Noi, än ännu lugnare version av Kata. Här finner du en fantastiskt vacker strand och kristallklart vatten. Kata Noi har betydligt färre restauranger men det är enkelt att ta sig mellan badorterna till fots eller med tuk-tuk.

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

naiharn-002

Nai Harn Beach

Detta lugna och frodiga området ligger längst söderut på Phuket och har ett antal hotell och guest houses. Från utsiktspunkten View Point har du en fantastisk utsikt över havet och de närmsta stränderna. Nai Harn är dessutom känt för din vackra solnedgång.

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

khaolak-008

Khao Lak

Den dryg timmes bilresa norrut från flygplatsen i Phuket ligger den vackra och frodiga nationalparken Khao Lak. Detta är ett paradis både för barnfamiljer och vuxna som sätter pris på en lugn och avslappnad semester längs en bred strand med guldfärgad sand som sträcker sig över flera mil. I Khao Lak centrum finns ett stort utbud av restauranger, butiker och skräddare. Khao Lak är också en bra utgångspunkt för snorklings och dykuflykter till de till de vackra Similanöarna.

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

aonang-008

Ao Nang, Krabi

Ao Nang ligger på den östliga sidan av Phang Nga-bukten, runt 2-3 timmars bilresa från Phuket. Det är också möjligt att ta sig hit med båt. Ao Nang är ett ganska litet resmål men är en perfekt utgångspunkt för öhoppning i den vackra thailändska skärgården. Utanför Ao Nang ligger bland annat de höga kalkstensklipporna som området är så känt för. Stadsstranden i Ao Nang är kanske inte så vacker med thailändska mått men med longtailbåt är det inte långt till många fantastiska paradisstränder som Railey Beach och Chicken Island.

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer