Sök resa
Upplev underbara Kap Verde

Upplev underbara Kap Verde

Stränderna: Här finns drösvis av kilometerlånga stränder där du slipper störas av andra. På ön Sal, en av landets mest solsäkra öar med en medeltemperatur på 25 grader om året, finns Santa Maria Beach. Visst lockar de närliggande hotellen en hel del semesterfirare, men ju längre bort du söker dig från bruset desto lugnare blir det. Saõ Pedro-stranden på ön Saõ Vicente lämpar sig utmärkt för vindsurfing – och så är den i det närmaste folktom.

Sevärdheterna: De allra flesta hamnar förstås på stranden, oavsett vilken av öarna man bor på. Men för den som tröttnat på att lapa sol rekommenderas en tur med fyrhjusldriven jeep på sanddynerna, eller varför inte vindsurfing med instruktör? Om möjlighet finns, ta gärna en båttur till ön Fogo, som har en aktiv vulkan. 2 839 meter över havet bjuds du på en bedårande milsvid utsikt över öriket.

Kapp Verde view

Maten: Framförallt fisk och skaldjur är säkra kort, fisket är ju ett vanligt levebröd i landet. Passa även på att testa rätten cachupa, en sorts gryta innehållandes mosad majs, lök, gröna bananer, sötpotatis, squash, tomater, kål och lite bacon. Ibland serveras även kött eller fisk till. Och det är extremt billigt att äta ute, på lokalkrogen kommer man undan med 50-lappen. För dagen lunch Vill man ”lyxa” till det får man vara beredd att betaal minst 70 kronor.

Kapp Verde vandring

Missa inte: Med sitt läge ungefär 500 kilometer utanför Afrikas västkust, det tar nio timmar från Sverige med flyg – tre timmar mer än till Kanarieöarna – har landet förstås en rik sjöfartstradition. Ögruppen var ett naturligt stopp för många sjöfarare och det massor av gamla vrak strax utanför kusterna. Lägg därtill undervattensgrottor och ett fantastiskt djurliv under ytan. Se därför till att dyka på resan, om du inte lärt dig – ta certifikat på plats.

Till Kap Verde från Stockholm

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

Till Kap Verde från Göteborg

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

Till Kap Verde från Köpenhamn

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer