Sök resa
Upptäck Ras Al Khaimah, ett äventyr du aldrig glömmer

Upptäck Ras Al Khaimah, ett äventyr du aldrig glömmer

Upptäck Ras Al Khaimah, ett äventyr du aldrig glömmer #IFoundRAK

Ras Al Khaimah är fullt av överraskningar, tillräckligt för att tillgodose de som söker spänning, de som vill ha lugn, de som vill knyta an till naturen, eller återknyta med sina familjer. Ras Al Khaimah hittar du bara 45 minuter med bil norr om Dubais internationella flygplats, med stränder som sträcker sig längs en smaragdkustlinje, och med ett arv och en kultur som sträcker sig långt bak i tiden – hela 7000 år tillbaka. Flyg längs världens längsta zipline eller bara luta dig tillbaka och beskåda naturen, när den är som vackrast. Oavsett vad du söker efter kommer du hitta det här. Men skynda, vi kan inte hålla det som en hemlighet så mycket längre.

Hitta billiga charterresor till Ras Al Khaimah här!

Hitta billiga flygbiljetter till Ras Al Khaimah/Dubai här!

Hotell i Ras Al Khaimah? Massor med bra erbjudanden här!

Varje äventyr är ett sökande efter något

Du kanske vet precis vad du söker efter på din semester. Eller ännu bättre, du föredrar det motsatta och har en förkärlek för det oväntade. Men en sak är säker. Du kommer tappa andan. Du kommer förlora dina hämningar. Du kanske till och med förlorar dig själv på köpet, när du hittar Ras Al Khaimah.

Ett äventyr du aldrig kommer glömma

Med fantastiska landskap och över 7000 år av fascinerande kultur och historia är Ras Al Khaimah, det nordligaste emiratet i Förenade Arabemiraten, en avkopplande, engagerande och nyskapande destination.

Besökare kan njuta av solsken under nästan hela året med spektakulära vyer: från häpnadsväckande kustlinjer, lummiga mangroveskogar, rik terrakottaöken, vackra gröna oaser, till den dramatiska utsikten över de skarpa Hajarbergen, inklusive landets högsta topp, Jebel Jais, där temperaturen ligger ungefär 10 grader lägre än i landet rent generellt, och som raknats av TripAdvisor som emiratets mest populära attraktion.

Myriaden av landskap erbjuder ett stort utbud av aktiviteter för alla intressen och smaker och för alla åldrar. Det finns avkoppling, vattensporter, familj och strandlyxresorter, samt golfbanor längs emiratets 64 kilometer vita sandstränder. Det finns kajakpaddling genom mangroveskogarna med där man kan upptäcka det gömda fågel- och marinlivet. Man kan åka på äventyr med en ökensafari genom stora dynor. Dessutom finns kamel och hästridning samt turer som visar emiratets uråldriga och fascinerande arv och kultur, inklusive dess passion för lokal mat, vandring, cykling och ziplining.

Besökare har också ett brett val av boenden – allt från ultralyx strandresorts som drivs av några av de bästa företagen i hotellindustrin, till familjedrivna mindre resorts, boenden i centrum och resorts som riktar sig till mer äventyrssökande resenärer.

Hitta billiga charterresor till Ras Al Khaimah här!

Hitta billiga flygbiljetter till Ras Al Khaimah/Dubai här!

Hotell i Ras Al Khaimah? Massor med bra erbjudanden här!

Du kan få den ultimata ökenupplevelsen i Ras Al Khaimah. Njut av ett brett utbud av traditionella arabiska aktiviteter med sanddyner, magdansare, arabisk Tanoura, kamelridning samt arabisk barbeque. Ett ökenläger ger också möjlighet att få uppleva en traditionell övernattning för de som vill få kampa under stjärnorna.

Om du gillar berg och cyckling, spendera en dag på en mountainbike vid Förenade Arabemiratens högsta berg, Jebel Jais, och var med på en guided tur med tre adrenalinfyllda ziplines med Via Ferrata-upplevelsen. Jebel Jais är också hemvist för världens längsta zipline, Jebel Jais Flight – en spännande upplevelse som du definitivt bör ha med och få bocka av på din att göra-lista. Du kommer sväva med oöverträffad hastighet, över Förenade Arabemiratens högsta bergstopp och landa på en fantastisk öppen plattform, 15 våningar hög.

Bungee

För de som söker en mer avslappnad upplevelse är Jebel Jais Viewing Deck Park perfekt för dig. Med flera utsiktspunkter får besökare en fantastisk panoramautsikt över de majestätiska Hajarbergen med sin flora och fauna.

Ras Al Khaimah ligger blott 45 minuter från Dubais internationella flygplats. Besökare från Dubai kan också nå Ras Al Khaimah på 25 minuter med ett sjöflygplan från Seawings.

Ras Al Khaimah är fullt av överraskningar, tillräckligt för att tillgodose de som söker spänning, de som vill ha lugn, de som vill knyta an till naturen, eller återknyta med sina familjer.

Vad du än söker efter, kommer du hitta det i Ras Al Khaimah.

Så mycket kostar det att resa till Ras Al Khaimah från Stockholm

Ras al Khaimah     nätter     Se mer
Ras al Khaimah     nätter     Se mer

Så mycket kostar det att resa till Ras Al Khaimah från Göteborg

Ras al Khaimah     nätter     Se mer

Så mycket kostar det att resa till Ras Al Khaimah från Köpenhamn

Ras al Khaimah     nätter     Se mer
Ras al Khaimah     nätter     Se mer

Hitta billiga flygbiljetter till Ras Al Khaimah/Dubai här!

Massor med avgångar under hela året.

Hotell i Ras Al Khaimah? Massor med bra erbjudanden här!

Hitta ditt perfekta hotell i vårt hotellsök!