Sök resa

Upptäck fantastiska Sharjah - sol, strand, kultur och shopping

Sol, strand, kultur och shopping – upptäck fantastiska Sharjah!

Sharjah är en av de sju emirat som tillsammans bildar Förenade Arabemiraten, och Sharjah väntar dig med massor av historia och kultur, värme, vänliga människor och solsken året runt. Naturen bjuder på stora upplevelser med majestätiska berg, böljande sanddyner och oberörda stränder.

I Sharjah förenas gammalt och nytt. Här får du upplevelser och attraktioner som passar alla slags resenärer – från fascinerande museer, gamla souker där du får känslan av 1000 och 1 natt, stora naturupplevelser och off-road-äventyr, lyxig shopping och riktigt bra hotell, massor av bra restauranter och spännande underhållning för hela familjen.

Flygbiljetter till Sharjah

Hitta hotellet i Sharjah här 

Paketresor till Sharjah

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

Kultur och historia

Sharjah erbjuder en bred palett av historiska och kulturella upplevelser med 22 museer, konstgallerier och spännande orientalisk arkitektur. Besök exempelvis Museet för Islamisk Civilisation, Sharjah Art Museum, Sharjah Archaeology Museum eller Sharjah Heritage Museum.

Massor av utomhusäventyr och adrenalinkickar

Sharjah välkomnar dig med storslagna ökenlandskap, majestätiska bergsformationer  och massor av stränder där du ofta har hela stranden för dig själv. Du kan också ge dig ut på vattnet för att paddla, köra vattenscooter, eller dyka. Andra populära aktuviteter är att cykla mountainbike, klättra i berg eller varför inte rida en tur på en arabisk fullflodshäst?

Söder om Sharjah ligger ökenområdet Bid Red. Här är det populärt att köra en hissnande tur i sanddynerna – antingen i en chaufförs trygga händer eller på egen hand. Du kan hyra en fyrhjuling eller egen fyrhjulsdriven bil, men också åka ökenskidor eller brädsurfa ner för dynerna. Efteråt passar det kanske bra med ett glas kall juice eller vatten samtidigt som du njuter den vackra solnedgången, kanske hand i hand med din partner – väldigt romantiskt!

Äventyr för hela familjen

Sharjah har massor av attraktioner att bjuda på. Ökensafari, sol året runt och fantastiskt rent badvatten vid de stora familjevänliga stränderna – många av dom är dessutom långgrunda. Tag paus i en av de fina och välskötta trädgårdarna och parkerna och gå gärna en promenad längs med strandpromenaden Al Majaz, med massor av trevliga caféer och restauranger, minigolfbana och inte minst en stor vattenpark med tillhörande lekpark för små och stora barn.

I Sharjah ligger också den gigantiska vattenparken Al Montazah, med hela 126.000 kvadratmeter attraktioner och upplevelser!

Ön Al Noor

På en ö en bit bort från stadens pulserande liv ligger Al Noor, en ö med upplevelser för alla åldrar. Här finns exempelvis ett fjärilshus och en 3,5 kilometer lång promenadväg som speciellet på kvällen är en fantastiske och färgsprakande upplevelse. På Al Noor finns också flera lekplatser med bland annat gungor och rutschbanor.

Massor av shopping!

Sharjah erbjuder både traditionell shopping i souken där du kanske köper med dig guld, smycken, en matta eller spännande kryddor med hem, men också supermoderna shoppingcenter med allt vad du kan drömma om – ofta till överraskande låga priser. Om detta mot alla odds inte räcker til ligger metropolen Dubai bara 17 kilometer söderut.

Flygbiljetter till Sharjah Hitta hotellet i Sharjah här 

Paketresor till Sharjah