Sök resa
Storstadssemester i Grekland - en oväntad kombination av kulturella upplevelser

Storstadssemester i Grekland - en oväntad kombination av kulturella upplevelser

Aten – så gammal, men ändå så modern

Aten har varit bebodd sedan neolitisk tid. Det anses vara Europas historiska huvudstad och en av de mest symboliska städerna i världen, känd som vaggan av den västerländska civilisationen. Dagens besökare kommer att känna sig upphöjda av den charmiga landsbygden, omgivningen och vardagslivet för lokalbefolkningen.

Flygbilljetter Aten…   Hotell Aten…   Storstadspaket Aten (flyg+hotell) 3 nätter…

Athens, Temple of Olympian Zeus. Photo: GNTO, Stian Rekdal

Tar dig runt med moderna tunnelbanor, spårvagnar och järnvägssystem för att nå de platser du vill se. Gå längs strandpromenaden vid foten av Akropolis, besök stadens centrum och traditionella stadsdelar, museer, gamla historiska platser och monument, teatrar och konstgallerier. Sätt gärna av lite tid och besök förorterna också. 

Athens, Dromeas. Photo: GNTO, Y. Skoulas

Besök museer och gallerier och mätta din kulturella aptit. Men glöm inte bort att huvudstaden i Grekland också är den grekiska underhållningens huvudstad. När du utforskar nattlivet i Aten kan du uppleva allt från internationella kulturevenemang, klassiska moderna konserter, nattliv och dans till sena morgontimmar (och mycket mer). Kolla in kommande evenemang

Athens, Exarcheia. Photo: GNTO, Y. Skoulas

Oavsett om du reser för arbete eller nöje, är Aten det perfekta valet för att kombinera dessa två när som helst på året!  

Athenian Trilogy (Academy –University – Lycabetus). Photo: GNTO, Y. Skoulas

Fortfarande nyfiken? Se mer om  Aten

Thessaloniki – äventyr hela dagen

Thessaloniki är den näst största staden i Grekland och det viktigaste centret i området. Thessaloniki är den perfekta destinationen om du är på humör för en weekendresa eller en tre-dagars resa.

Flygbilljetter Thessaloniki…   Hotell Thessaloniki…

Macedonia, Thessaloniki. Walls. Photo: GNTO, H.Kakarouhas

Dagens Thessaloniki är en modern och charmig metropol. Här hittar du en mängd olika monument och kulturskatter och stadens traditionella stil som lever i harmoni med den moderna infrastrukturen med hög standard, en avslappnad atmosfär, gästfrihet, vitalitet och stadsliv.

Macedonia, Thessaloniki. White tower. Photo: GNTO, K. Kouzouni

Läs mer Culture life in Thessaloniki

Favorit promenaden för lokalbefolkningen och besökare ligger precis vid vattnet som vetter mot Thermaikosbukten. Hela området har rekonstruerats och nya temaparker har byggts med fontäner och imponerande skulpturer som de iögonfallande «paraplyerna» i Zongolopulos.

Macedonia, Thessaloniki. New Seaside. Photo: GNTO, H. Kakarouhas

Thessaloniki är en stad med 35 museer och 12 gallerier. Res till Thessaloniki i samband med stora evenemang som Thessaloniki International Fair i september, Thessaloniki International Film Festival i november och Thessaloniki Book Fair i maj.

Mer om storstadssemester i Thessaloniki  här

Om du vill lära dig mer – kolla in Thessaloniki