Sök resa

Madeira – ön med många upplevelser

Den frodiga ön i mitten av Atlanten är känd för sitt milda och behagliga klimat året runt, som omges av vacker natur med natursköna blommor. Madeira är en av de mest prestigefyllda och äldsta turistmålen i Europa, och med sitt varierande landskap klassificeras två tredjedelar av ön faktiskt som en naturpark.

Madeira Promotion Bureau ©

En av öns huvudattraktionen är levadorna, som är bevattningskanaler från 1400-talet för att transportera vatten från det regniga norrsidan till den torra och soliga södersidan. Längs många av dessa kanaler finns vandringsleder som är mycket populära bland vandrare. Förutom vandring är det ett absolut måste att uppleva den fantastiska «Laurissilva» – en urskog på Madeira, som har funnits på UNESCO: s världsarvslista sedan 1999.

Madeira Promotion Bureau ©

För den mer äventyrliga turisten finns det otaliga aktiviteter att hitta på och med det stabila klimatet blir det inte obehagligt varmt när du är i aktivitet. Här finns möjligheter till kajakpaddling, kanjon, vandring, bergsklättring, cykling, segling och valskådning för att nämna några.

Det finns också flera stränder du kan besöka, till exempel Calheta och Machio med sina gyllene fina sandstränder. Dessutom är ett bra tips att besöka Seixal, som är en av de mest fotograferade stränderna på Madeira tack vare dess unika omgivningar. Här kommer du att uppleva finkornig svart sand och blågrönt vatten som står i kontrast till de frodiga sluttningarna.

Madeira Promotion Bureau ©

Madeira Promotion Bureau ©

Förutom ett fantastiskt klimat och fantastiska landskap erbjuder Madeira också kulturella attraktioner, unik gastronomi med lokala råvaror, pittoresk utsikt och en fantastisk livsstil. Besök öns huvudstad, Funchal och gamla stan, som med sina smala gränder och gamla koloniala hus upplevs som väldigt charmerande.

Madeira Promotion Bureau ©

Upplevelserna och möjligheterna är nästan oändliga, så läs mer här för att finna ytterligare information till ditt nästa besök på Madeira: https://www.madeiraallyear.com/sv/

Madeira Promotion Bureau ©