Sök resa
Hitta ditt paradis på Franska rivieran

Hitta ditt paradis på Franska rivieran

Med vackra Nice som bas har du en superb utgångspunkt för att upptäcka Franska rivieran. Med tåg, buss eller bil når du också till Monaco och Italien under semestern.

Städerna på den Franska rivieran osar av lyx och glamour. Antibes, Cannes, St Tropez och St. Maxime är platser där många av världens jetsettare kastar ankar under sommaren. Området har emellertid mycket att erbjuda även oss med en normal plånbok och livsstil, det är inte utan anledning många svenskar sätter kurs mot Nice under sommarhalvåret. Flygutbudet är stort, restiden är kort och det är enkelt att hitta den perfekta semestern, oavsett om du reser med vuxna eller har med dig barn. Med hjälp av hyrbil, tåg eller lokalbuss är det enkelt att ta sig runt, och det finns många sevärdheter att besöka.

Sök flygbiljetter till Nice…
Hotell i Nice…  Hotell i Cannes…  Hotell i Monaco…  Hotell i Antibes…

Hotell i St Tropez…  Hotell i Juan les Pins…  Hotell i Villefranche…

Nice, Promenade des Anglais

Nice

Nice är en perfekt utgångspunkt för en semestern på Franska rivieran. Staden ligger bara en kort bit från flygplatsen och har många sevärdheter du inte bör missa. Den palmbeklädda strandpromenaden Promenade des Anglais är världsberömd och sträcker sig sju kilometer hela vägen ut till flygplatsen. I gamla stan hittar du trånga mysiga gränder och marknadsplatser. För shopping bör du börja på Avenue Jean Médicin. Här finns stora varuhus och små specialbutiker sida vid sida, och de bästa köpen är skor, väskor, skinn och kläder. Längs hela rivieran visar det franska köket sig från sin bästa sida och i Nice finns ett stort utbud av barer, pubar, kaféer och restauranger.

Utbudet för barn är inte så stort i själva Nice men det är enkelt att ta sig runt, antingen med hyrbil, buss eller lokaltåg. I omkringliggande städer och byar finns bland annat ett badland och vattenparker. Alldeles norr om Antibes finns också ett utmärkt akvarium. Antibes har för övrigt också en härlig och avslappnad gammal stadsdel och en vacker båthamn med många läckra båtar.

Cannes, utsikt fra La Croisette

Charmerande och exklusiv

Cannes är kanske mest känt för sin årliga filmfestival som går av stapeln i maj. Staden framstår som exklusiv men har likväl bevarat sin småstadscharm. Här ligger de fantastiska stränderna mitt i staden och många av hotellen har sina restauranger nära den kända strandpromenaden «La Croisette».

Om ni har något extra att fira så har Cannes flera restauranger som finns med i Guide Michelin. I gamla stan finns många vackra byggnader och här är tempot lite lugnare.

Flotte strender i St Tropez området

Strandsemester

Strandpromenaden Promenade des Anglais i Nice är visserligen vacker, men det är mestadels stenstränder, det är relativt djupt och vågorna kan vara stora. Det är inte det optimala valet om du reser med barn.

Då är Passable och vackra Paloma vid Cap Ferrat ett bättre val. Stränderna består emellertid av småsten här också så om ni föredrar strandstränder så är charmerande Villefranche, Antibes, Juan les Pins eller Cannes att föredra.

Från Cannes så rekommenderar vi en båttur ut till öarna Ile Sainte-Marguerite och Ile Saint Honorat som har fina stränder och superklart vatten. Det sistnämnda är också känt för ett kloster, och munkarna producerar både mat och vin som serveras på öns utmärkta restaurang.

En av rivierans vackraste stränder är emellertid Mala Beach. Den hittar du på Cap d’Ail, strax söder om Monaco. Under högsäsongen är det nästan omöjligt att hitta parkeringsplats, så hit rekommenderas definitivt att ta taxi.

Fascinerende Monaco

Lilleputtlandet Monaco

En halvtimmes bilresa österut från Nice och du når den italienska rivieran. På vägen dit och du också svänga förbi det legendariska lilleputtlandet Monaco. Ett besök i Monte Carlo är trevligt både för stora och små. Förutom stora båtar och tjusiga bilar finns det både ett undervattensmuseum, en botanisk trädgård och ett bilmuseum. Om du inte kör bil går det tåg till Monaco från Juan les Pins.

Sök flygbiljetter till Nice…
Hotell i Nice…  Hotell i Cannes…  Hotell i Monaco…  Hotell i Antibes…

Hotell i St Tropez…  Hotell i Juan les Pins…  Hotell i Villefranche…