Sök resa

Grekisk sommar är ett sinnestillstånd - Grekland önskar världen välkomna

Kosmopolitiska destinationer med hög infrastruktur och servicetjänster är omgivna av lugna vikar, oändliga stränder, vilket lovar absolut nöje. Bortsett från bad kan du hitta vattensporter, vindsurfing, dykning, oändliga möjligheter att segla runt och många andra möjligheter att njuta av den grekiska havens föryngrande kraft. Vad skulle du göra först?

Bild: GNTO, arkiv

Upptäck Grekland vid havet

Cycladerna: lätta ankar, låt oss segla till skärgården i Egeiska havet! Medan du seglar genom Cyclades-gruppen av öar och upplever en fascinerande resa, kommer de starka nordöstra Medelhavsvindar (kallad Meltemi) att blåsa i området och testa dina sjömäns uthållighet och färdigheter.

Bild: GNTO, arkiv

Läs mer om: Cycladerna

Dykning – oförglömlig upplevelse under vattnet

Dolda grottor under vatten, raviner och rev, tillsammans med gamla skeppsvrak ger besökarna spektakulära upplevelser. Det finns mer än 40 olika dykmål i Attika-regionen. Erfaren dykare kan se fram emot en händelserik vecka med 2-3 dyk varje dag, medan nybörjare kan se fram emot sina första dykupplevelser under perfekta förhållanden och bli förälskade i undervattensvärlden.

Bild: GNTO, G. Rigoutsos

Läs mer om: Dykning

Alonissos: det första undervattensmuseet i Grekland!

Peristera-skeppsbrottet upptäcktes i början av 1990-talet och kommer att vara det första skeppsbrottet som den grekiska regeringen öppnar för allmänheten sommaren 2020. Fartyget, som arkeologer tror var en stor atenisk pråm med amforor (keramiska vaser) fylld med vin, sjönk troligen mot slutet av det femte århundradet f.Kr. Skeppsbrottet är cirka 30 meter under vatten, och historiker säger att det är det största fartyget i sitt slag som har upptäckts under havet.

Läs mer om: Alonissos

Vindsurfing på Lefkas

Havsområdet runt Lefkas betraktas som ett surfer paradis och är en topp destination för
både grekiska och utländska surfare. Vasiliki Beach är världsberömd för sina goda
förhållanden och ligger i topp 10-listan över världens surfstränder.

Joniska öarna, Lefkas. Bild: GNTO, G. Filippini

Läs mer om: Joniska öarna

Sol och hav på de underbara stränderna på Kreta

De grekiska stränderna är världsberömda och mycket populära eftersom de är kända för sina kristallklara vatten, liksom för sin unika mångfald. Kretas oändliga kustlinje har många stränder varav de flesta är sand och kända för sin pittoreska utsikt.

Kreta, Balos Beach. Bild: GNTO, Militos

Läss mer om: Kreta