Sök resa
Allt du vill ha är Grekland!

Allt du vill ha är Grekland!

Publicerad: 2021-08-03 12:07:10 - Uppdaterad: 2021-08-03 12:08:37

För generell information om att resa till Grekland, vänligen se:
https://travel.gov.gr/#/ og https://greecehealthfirst.gr/

För information om pandemisituationen i Grekland, vänligen se kartan:
https://covid19.gov.gr/covid-map-en/

Mil efter mil med kristallklart vatten, konstant solsken, explosiva lokala smaker, fantastiska solnedgångar.

Kreta har allt!

Crete Chania, Balos beach Photo: GNTO/Y.Skoulas

Heraklion är den största staden på Kreta och öns urbana centrum. Dens utveckling började i år 900 e.kr. (i antiken var Knossos öns viktigaste centrum, följt av Gortyn). Bland de mest framstående sevärdheterna i Heraklion är muren som avgränsar gamla stan.

Heraklion, Kommos Beach Photo: GNTO/Y.Skoulas

Se mer: Heraklion

Chania (även stavat Haniá), en plats där olika civilisationer har blomstrat i århundraden. Att promenera runt i den gamla stadens labyrintiska gränd, med sina vackra venetianska herrgårdar, fontäner och magnifika kyrkor, hjälper dig att upptäcka välbevarade historiska monument.

Crete/Chania Elafonisi Photo: GNTO/Y.Skoulas

Crete/Chania Harbour Photo: GNTO/E.Fili

Se mer: Chania

Rethymno, Kretas minsta administrativa distrikt, inbäddat mellan Vita Bergen och berget Psilorítis (även känt som «Ídi»), är synonymt med magnifikt bergslandskap, fantastiska stränder, kretensiska lyrlåtar, tsikoudiá -andar serverade med «oftó», legendariska grottor, historiska kloster och monument, traditionella bergsbyar och lyxiga resorter.

Rethymno Preveli Beach Photo:GNTO Archive

Se mer: Rethymno

Agios Nikolaos, eller helt enkelt «Ayios» som lokalbefolkningen kallar det, ligger längs den vackra Mirabellobukten på nordöstra kusten av Lassithi-regionen på östra Kreta. Namnet på bukten kommer från italienska «mira il bello» (kan löst översättas till «beundra skönheten»), en hyllning till den vackra havsutsikten från bukten.

Crete – Agios Nikolaos, Photo : GNTO/Y.Skoulas

Elounda ligger bara 9 km från Agios Nikolaos och var tidigare en liten fiskarstad, men är idag ett kosmopolitiskt semestermål där du hittar exklusiva femstjärniga hotell, många restauranger och underbara stränder inom gångavstånd från torget.

Crete – Elounda, Photo : GNTO/Y.Skoulas

Sitia, en vacker stad och födelseplatsen för den stora medeltida poeten Vitsentzos Kornaros (Vincenzo Cornaro), ligger 70 km från Agios Nikolaos (den största staden i Lassithi). Det är byggt i amfiteaterstil med eleganta byggnader som slutar i en hektisk hamn, ett idealiskt val för en avslappnad semester året runt.

Ierapetra ligger 35 km från Agios Nikolaos, den största staden i Lassithi, och ligger i en bördig dal där den iögonfallande antika staden Ierapytna en gång stod. Detta är Europas sydligaste stad vänd mot det afrikanska kontinentet. Här är klimatet milt och temperaturen sjunker nästan aldrig under 12 ° C. Ierapetra kan med rätta påstå sig vara den med den soliga orten på Det gamla kontinentet.

Crete, Ierapetra Photo: GNTO/Y.Skoulas

Se mer: Kreta